Začetek Poizpitna Brana
Poizpitna Brana natisni E-pošta
Prispeval Urška Krek   
Ponedeljek, 12 Junij 2017 23:01

Sicer je bil prvotni načrt dvodnevna plezarija v Belih vodah, a kaj hočemo, ne gre vedno vse po načrtih. Ostali tečajniki so že v soboto navsezgodaj zjutraj odrinili proti Italiji, mi trije pa v nedeljo zgodaj zjutraj proti Jermanci. Čakala nas je Brana, Zgornji steber (IV-/II-III, 160m) s Šijo (II-III, 200m). Gneča na parkirišču nas je navdajala z mislijo, da bo morda treba poseči po rezervnem cilju. Kar nekaj znanih fac je bilo tam. Kakor koli, pot pod noge in strumno proti Kamniškemu sedlu. Načelnik Željo in David sta vedela, kaj nas čaka, meni pa se ni niti sanjalo, v kaj se podajamo. Ona dva, že izkušena gamsa, v družbi popolne začetnice.

Malo pod sedlom smo opazovali kozoroge, si ogledovali steno, ki nas je čakala, malo pogledovali v nebo. Vremenska napoved ni bila ravno idealna. Potem pa zares. Prvih nekaj metrov smo plezali nenavezani. V steni smo bili, proti pričakovanjem, sami. Na lepi polički pa priprava opreme, razdeljevanje kompletov, navezovanje na vrv, dvojno preverjanje... Prvi raztežaj, drugi raztežaj... Še bolje, kot sem si predstavljala, da bo. Fino, sproščeno plezanje v super družbi, skala odlična, smer uživaška. Željo se je po načelniško potrudil, da sva z Davidom videla veliko različnih načinov postavitve varoval. Kar prehitro je bilo konec Zgornjega stebra. Po čestitkah, sendviču za tovariša, pospravljanju vrvi, smo odrinili naprej. Lahkotno plezanje proti vrhu Brane (Šija) je bil čisti užitek. Na vrhu fotka za "dokumentacijo" in že smo hiteli po pohodniški poti do prvega zavetja. Vreme je začelo kazati zobe... veter, prve kaplje dežja... pa nas je na srečo dež le zaobšel.

Okrepčilo na koči, analiza in zbiranje vtisov, potem pa po avtocesti, beri melišču, v drncu proti dolini. Na šipi avtomobila pa prijetno presenečenje: šopek cvetja, ki nam ga je pustila Nika, ki je istega dne plezala na sosednji Planjavi. Zadovoljni z vzponom smo se, nasmejanih obrazov, odpravili še v Kamnik na drugi polčas, kjer so že padale ideje za naslednje vzpone.

Poizpitna Brana 1Poizpitna Brana 2Poizpitna Brana 3Poizpitna Brana 4Poizpitna Brana 5Poizpitna Brana 6Poizpitna Brana 7Poizpitna Brana 8

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information