Začetek Plezanje za devetimi gorami - Kaminska v Debelem vrhu
Plezanje za devetimi gorami - Kaminska v Debelem vrhu natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Ponedeljek, 12 Junij 2017 11:53

V Bohinju je lepo, stene so pa strašno daleč. In ni je boljše kondicijske ture, kot da težak nahrbtnik vlečeš na Laz in naprej še debelo uro po ruševju in meliščih. In Neža je vedno za take fore. Najprej sva hotela preplezati fotogenično zajedo, a je od blizu zgledala kaj neprivlačna in čisto pretežka. Potešitev sva našla v bližnji Kaminski smeri (200 m, IV+/IV), ki lepo stopnjuje tempo. Detajl smeri je previsen vstop v kamin s precej nezanesljivo skalo, sam kamin pa tudi ni od muh. Še dobro, da se je v najtežjem raztežaju v najbrž ne prav veliko ponovitvah nabralo nekaj dobrih klinov. In če sem začel že zares verjeti, da se da kamine najlepše plezati v razkoraku, se je tokrat nedvomno izkazalo, da je v kaminu človeku rit najboljši prijatelj!

Smer izstopi še daleč od vrha, kamor vodi lep in razgleden greben. Če vas zanima najhitrejši sestop, pa le povprašajte;). V jezero sva se vrgla še pred temo!

DV 1 RusevjeDV2 StenaDV3 Zajeda nesojenaDV4 POdrt drugi cugDV5 tretji cugDV6 zadnji cugDV7 živaDV8 greben gorDV9 greben dolDV10 greben nazajDV 31 Smer

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 12 Junij 2017 12:25
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information