Začetek Have no fear. Poli is here!
Have no fear. Poli is here! natisni E-pošta
Prispeval Ajda Trdin   
Ponedeljek, 29 Maj 2017 14:36

V soboto, 27.5.2017, smo Poli, Franja in Ajda uspešno izvedli dolgo načrtovan in težko pričakovan vzpon na Brano. Naveza se je izkazala za zelo uspešno že pri zimskem vzponu na Malo Mojstrovko in tudi tokrat smo se držali tradicije.

Poli je predlagal, da bi splezali Zgornji steber (IV-/II-III, 160m) s Šijo (II-III, 200m) Brane. Super, gremo! Na poti proti Kamniškem sedlu z navdušenjem opazujemo stene, smeri in plezalce. Po uri in pol hoje se približamo steni Brane in opazimo kar tri naveze v smeri, ki smo jo imeli v planu, ter še dve navezi v sosednjih smereh. Sprva smo imeli malo pomislekov in pogledovali proti Planjavi, ampak nas je vreme prepričalo, da ohranimo prvotni cilj.

Prvih nekaj metrov stebra smo preplezali nenavezani. Ko smo dosegli udobno poličko, je Poli uredil prvi štant, s Franjo pa sva pripravili štrika. V smeri nas spremljajo nori razgledi, dobra skala, kaminčki, zajede, dobri stopi in grifi; grelo nas je sonce, ampak je veter poskrbel, da ni bilo prevroče. Navdušeni nad plezanjem tekoče rešiva vse probleme, ki nama jih zastavlja smer ter po uri in pol dosežemo vrh stebra in pospravimo štrika. Sledi še lepo poplezovanje po grebenu (Šija) proti vrhu. Srečali smo samo še eno bolj sitno mesto, kjer smo se navezali. Vrh smo tako osvojili po 2h in 45min plezanja. Sledil je še sestop po pohodniški poti proti koči na Kamniškem sedlu. Na analizi ugotovimo, da smo splezali res lepo smer, ki predstavlja gladek prehod med pohodništvom in alpinizmom. Pridružita se nam še gospod načelnik Željo in Rok (Rokc/Stropo) in skupaj sestopimo v dolino. 

20170527 115243IMG 8801IMG 8811IMG 8815IMG 8816IMG 8822IMG 8825

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 29 Maj 2017 14:51
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information