Začetek Češnovar Srakar v Koglu
Češnovar Srakar v Koglu natisni E-pošta
Prispeval Vanč   
Ponedeljek, 29 Maj 2017 10:47

V soboto, 27. maja, sva se s Primožem odpravila v Kogel malo poplezat. Nisva bila edina, ki sva imela isto idejo, tako da je bila stena polna navez. Plezala sva smer Češnovar - Srakar, ki vstopi po izrazitem kaminu (zajedi) nekaj metrov levo od Zupanove smeri. Plezanje poteka pa zajedah in kaminih. Do gredine je nekoliko lažje, vsake toliko pa preseneti kak plezalni sladkorček. Po gredini pa postane plezanje bolj konstantno. Smer poteka v veliki večini v zelo dobri skali, štanti so na svedre, zato bi jo kar priporočil (med slike sem zato dodal tudi skico). Plezanje je popestril tudi wingsuit base jumper, ki je skočil čez steno. Res lep prizor (moram ob priliki probat) :).

Ko sva izstopila, sva uživala v malici na mehkih travnikih Kogla in v čudovitih razgeldih. Sestopila sva čez Gamasov skret, kjer sem zaradi silnih lepot okolice pozabil gledati pod noge in sem si zvil gleženj. Na tem mestu bi se zahvalil Primožu, ki mi je bil v oporo in me je potrpežljivo spremljal ob res dolgem sestopu v dolino.

jez-11 Customjez-10 Customjez-9 Customjez-8 Customjez-7 Customjez-6 Customjez-5 Custom

jez-3 Customjez-4 Customjez-5 Custom

jez Custom

Zadnjič posodobljeno Sreda, 31 Maj 2017 07:37
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information