Začetek Mala šola v Zeleniških špicah
Mala šola v Zeleniških špicah natisni E-pošta
Prispeval Željo   
Ponedeljek, 29 Maj 2017 07:42

Pretekli vikend, natančneje v soboto, 27. 5. 2017, sva se s Stropotom po končanih izpitih alpinistične šole podala na uvajalno turo. On se je uvajal v alpinistične smeri, jaz pa na hojo z novim gležnjem. Zeleniške špice so bile odlična izbira.

Pristop skozi Repov kot je vedno lepa izkušnja, saj ponuja na eni strani lepe razglede na ostenja Planjave, na drugi strani pa naju so mamile Zeleniške špice. Za kičastim tolmunom sva odvila v pristopno grapo in pred nama zagledala še bolj zgodnje osvajalce grebena.

Že na Staničevem vrhu sva pristala v čakalni vrsti za abzajl. Pred nama so bili na šolski turi člani in tečajniki AO Domžale in dva nadebudna gornika. V naslednjih špicah sva prehitela obe skupini in nenavezana lepo napredovala. Po dveh urah sva "hvatala bronz boju" na Najvišjem robu. Po "marendi" sva jo po azimutu mahnila še na Planjavo in nato po planinsko sestopila na Kamniško sedlo, kjer sva se pridružila Poliju, Franji in Ajdi. Tam se je začel drugi polčas, a to je že druga zgodba.

Stropo je doživel prvo smer v naših bregih, kjer sva dvakrat abzajlala in kjer je lahko dodobra spoznal gibanje po skrotju, doživel malo adrenalina ob plezanju nenavezan in spoznal kaj po "Slovenskih stenah" pomeni nebeška lestev. Super dan, super družba, super izkušnja. Načelnik priporoča za uvod v alpinizem.

Zeleniske 0Zeleniske 1Zeleniske 2Zeleniske 3Zeleniske 4Zeleniske 5Zeleniske 6Zeleniske 7

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information