Začetek Leva smer v Kalškem Grebenu
Leva smer v Kalškem Grebenu natisni E-pošta
Prispeval Luka Klobučar   
Sreda, 22 Februar 2017 10:15

V petek sva se z Boštom zapeljala pod Kalški Greben do kmetije Suhadolnik. Na dostopu naju je premamila grapa, »ki od spodaj sicer obetavno izgleda, vendar se višje zgoraj nerodno zapre«. Po preplezanem sitnem skalnem raztežaju sva se strinjala, da je v prihodnje dobro verjeti piscem vodnikov ;)

V steno sva vstopila desno od originala in se smeri priključila šele na polovici, kjer se od Leve v desno odcepi Kranjska smer. Odločila sva se za Levo smer. Do tukaj sva si čez strme skoke pomagala z zamrznjenimi travami in zatikanjem cepinov za skalo, višje pa so naju pričakali boljši pogoji, ki pa so kar prehitro minili. V spodnjem delu je zapelo kar nekaj klinov.

Smer izstopi točno na markirano pot, a je kljub temu do doline potrebno še kar nekaj prehoditi. Najprej sva sestopala po izpostavljenem in razglednem grebenu, nato pa sva se v območju poti strmo spustila na Kokrsko sedlo. Tu pa tam je iz snega videti kakšen klin in odseke zajel. Od koče v dolino sva se nadejala gazi, a sva jo morala narediti kar sama.

Skratka super tura, lepi razgledi in še lepši dan! Mislim, da bom pozimi še kdaj obiskal stene Kalškega Grebena.

1 Grapa se zgoraj zapre2 metulji so prišli prav zapelo pa je tudi nekaj klinov34 spust v originalno smer5 v originalni smeri6 Kranjska smer7 sidrišče v ledu8 Leva smer9 proti vrhu smeri10 2 slap v smeri11 smer se zakljuci na markirani poti12 zavarovana pot13 razgleden in izpostavljen greben14 za vnuke

Zadnjič posodobljeno Petek, 24 Februar 2017 07:42
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information