Začetek 5. skupna tura: Ledno plezanje v Mlačci
5. skupna tura: Ledno plezanje v Mlačci natisni E-pošta
Prispeval Urška Krek   
Nedelja, 05 Februar 2017 11:17

Ura je bila zgodnja, temperature v minus... Že na parkirišču Mlačce nam je bilo jasno, da nas čaka mrrrrzel dan. Za vsak slučaj smo s seboj vzeli kakšno majico več in se podali v neznano. Ob prihodu na "delovišče" je bil pogled na ledene gmote prav impozanten. Najprej varnost, čelada na glavo, pas, razdelitev v skupine... In za večino tečajnikov prvi stik derez s trdim ledom. Najprej previdno, a smo se kmalu privadili in pozabili, kaj imamo na in pod nogami. Od tu naprej je šlo kot po maslu :)

Inštruktorji so nas najprej naučili abzajla na abalak, izdelovanja sidrišč, osnov lednega plezanja... Zelo zanimivo je bilo spoznanje, da nas v dobrem ledu lahko zadrži že zelo ozek abalak ali pa le en ledni vijak, vse odvisno od kakovosti ledu. Nekaterim je prvo nameščanje lednega vijaka delalo malo težavic, a kaj kmalu je bil led že dodobra navrtan kot kakšen sir. Na začetku nas je malo zeblo v prste na nogah, pa smo malo pomigali in je bilo takoj bolje.

Plezanje pa... Najprej nam ni bilo čisto jasno, kako to gre in komentarji v stilu "ne po frikovsko!" so prišli še kako prav. Smo pa prav kmalu ugotovili, da ni nobene potrebe, da med plezanjem rušimo vse pred in pod seboj in izvajamo kakšne vratolomne manevre, saj si s cepini in derezami sami ustvarjamo smer. Plezanje s cepini in derezami je bila prava uživancija, o mrazu ni bilo več ne duha ne sluha, nekateri fantje so si priredili pravo tekmovanje v zatikanju cepinov in dan je še prehitro minil. Še obvezna analiza in z mislimi smo bili že pri naslednji zimski dogodivščini, ki nas je čakala že čez teden dni.

IMG 7454IMG 7458

IMG 7465IMG 7466IMG 7470IMG 7478IMG 7479IMG 7486IMG 7487IMG 7489IMG 7506IMG 7521IMG 7523

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information