Začetek Slapovi v Logarski dolini
Slapovi v Logarski dolini natisni E-pošta
Prispeval Luka Klobučar   
Torek, 10 Januar 2017 22:27

V nedeljo smo Bošt, Metek in jaz odšli pogledat slapove v Logarsko dolino. Že vožnja skozi sotesko, da vedeti, da razmere so (Firštov slap, Avtocesta, Kaskade…) Z zoro in pri prijetno nizkih temperaturah smo dostopili do slapu Raztočnik. Dva strmejša in en položnejši skok, vmes malo hoje in že smo na vrhu. Sestop pod slap in naprej proti Slapu pod Sušico, kjer nas pričaka velika ledena stena :)  Za cel raztežaj visok prvi slap te lepo ogreje. Do mosta nato sledi še en strmejši skok in nad mostom še dva strma in slikovita skoka, ki spet ogrejeta prezeblo telo. Nato pa lagoden sestop po markirani poti. Oba slapova sta bila v nedeljo dobro narejena. Našli smo vse vrste ledu, poslušali vse vrste zvokov ledu, na nekaterih mestih pa tudi prav lepo curlja. V preplezanih slapovih na našo srečo ni bilo gneče, kar pa ne velja za ostale (Palenk, Avtocesta…) Skratka super dan ;)

No ni ga še konec… strumno se odpravimo še proti Rinki… a kaj ko v avtu pozabimo vso opremo ;)

1. Metek v prvem skoku Raztocnika2. Bost v drugem skoku Raztocnika3. Vrsni del4. Naveza v prvem skoku Raztocnika

 

5. Metek v prvem skoku slapa pod Susico

6. Metek na vrhu prvega skoka Susice7. Bost v drugem skoku Susice8. Metek v prvem skoku nad mostom Susica9. Bost v zadnjem skoku Susice10. Klasicna za vnuke

11. Zaledenela Rinka Narejena?12- Zaledenela Rinka 2

Zadnjič posodobljeno Sreda, 11 Januar 2017 08:47
 

Komentarji   

 
+1 #1 Poli 07:54 12-01-2017
Bravo, klobuk dol Klobuk :lol: ledenjaki eni ;-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information