Začetek Luknja-Bovški Gamsovec-Stenar-Sovatna
Luknja-Bovški Gamsovec-Stenar-Sovatna natisni E-pošta
Prispeval Ciganka   
Nedelja, 11 December 2016 18:59

Na licu mesta sva s Primožem spremenila prvotni plan, pustila opremo pod nekim balvanom med ruševjem in jo mahnila po kondicijo, ki je ni nikoli preveč.

Odpravila sva se proti Luknji in naprej proti Bovškem Gamsovcu. Sneg na tej strani je bil že v dopoldanskih urah precej južen, vendar ga ni tako veliko, da bi morala gaziti. Na vrhu Gamsovca sva nekoliko posedela in se nastavljala soncu, nakar sva se odpravila na drugo stran Gamsovca. Na te strani je bil sneg dobro predelan in sva jo odpikala navzdol in podaljšala korak proti Stenarju. Ko sva se približala Stenarju je Primož uzrl nek krajši žleb s snegom, ki je že od spodaj pod steno dajal videz, da zna biti lahek in zabaven. Prav tako pa je bil sneg v žlebu zelo fin. Po njem sva si skrajšala normalni pristop na Stenar, na vrhu pa sva se zopet nastavljala soncu. Urco pred zahodom sva se odpravila v dolino čez Sovatno, nekje v gozdu pa presekala pot direktno proti “križišču” Prag/Luknja in prišla točno k balvanu z opremo.  Vsa vesela, da ne rabiva še iskati opremo po temi sva jo pičila še proti avtu in domov.

Lepo je biti obdan z vrhovi gora J

20161210 104005

6

175234

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 11 December 2016 22:44
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information