Začetek Igličeva smer v Mali Rinki
Igličeva smer v Mali Rinki natisni E-pošta
Prispeval David   
Torek, 04 Oktober 2016 19:28

Pravijo, da je FB ena sama neumnost. Meni pa je vendarle omogočil, da sem v soboto doživel uživantsko plezarijo. Pa pustimo podrobnosti.

V soboto zarana sva z Evo Breznikar odrinila iz Ljubljane v Logarsko dolino. Zastavljen cilj je bila Igličeva smer v Mali Rinki. Po slabih dveh urah dostopa, sva zarinila v steno. Takoj za nama pa še kolega iz AO Litija. Sva že mislila, da bova morala hiteti. Pa sta imela kolega druge načrte. Plezat sta šla Debeljakovo varianto Igličeve, tako da sta se po tretjem cugu ločila od najine smeri. Z Evo sva si zato lahko vzela malo več časa za zahtevnejše raztežaje. Skala je odlična, smer lepo speljana, skratka res lepa uživaška plezarija.

Žal pa na vrhu nisva bila poplačana z lepimi razgledi, ker so bili vrhovi odeti v gosto meglo, jugovc pa je vlekel kot nor. Tako sva jo prav na hitro ucvrla po Turskem žlebu navzdol do Okrešlja, kjer sva se malo odpočila in okrepčala pred povratkom v sončno Ljubljano.

Dan je bil lep, cilj dosežen, za FB pa en HURA.

Mala Rinka v jutranjem soncuNa vstopu v smerEva je pokukala iz zadnjega kaminaTurski žleb z vrha

Savinjsko sedlo in megleni vrhovi

Zadnjič posodobljeno Torek, 04 Oktober 2016 19:32
 

Komentarji   

 
0 #1 Poli 20:02 05-10-2016
Kaj bi brez frisbuka :lol: Bravo za vzpon!
Citat
 
 
0 #2 Eva Hren 12:24 06-10-2016
Jaz sem jo tudi šla zadnjic in mi je ena res lepših smeri. Bravooooo! 8)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information