Začetek Z lenivcem nad Kilar-Levsteka
Z lenivcem nad Kilar-Levsteka natisni E-pošta
Prispeval Marjeta K.   
Torek, 13 September 2016 09:21

V soboto zarana smo z Boštetom in Jankotom zakorakali v Krmo. Po slabi uri hoje smo se od že navsezgodaj dehtečih romarjev na Triglav poslovili. Naš cilj: Veliki Draški vrh (2243 m) oziroma dobrih sto metrov pod njim. Polkilometrska smer, ki ima še kakšnih sto metrov viška (spodaj namreč "dostopiš" po Poševni zajedi), se je izkazala za lepotico. Kompaktna skala, ki se je rušila zgolj pod tečajnico (se sprašujem, zakaj? :) ), ni kazala zob, temveč nam je praktično v vsakem raztežaju namenila kakšen uživantski detajl. Vmesne prečke so bile udobne, sprehajanja pa ravno za okus, toliko, da sta glava in telo malo počila. A eden od detajlov se nam je vendarle malce zataknil v grlu. Z izstopnim kaminom ni bilo šale, zato ga je doletela posebna čast - izum nove alpinistične prvine, tako imenovanega lenivca (opis pri Jankotu, inštrukcije pri meni :/ ). Nazadnje je vendarle tudi lenivec prilezel do rešilnega preduha in skozi njega do veseljačenja na vrhu. Nekoliko bridko spoznanje, zakaj Bošte še verjetno nikoli ni zabil toliko klinov v eni sami smeri, je sledilo tri ure kasneje. Očitno lepa plezarija za marsikoga ne odtehta dolgega sestopa. Mi pa vemo, kako se tem rečem streže: Vedno je treba imeti nekaj soli s sabo! :)

KL1

KL2KL3KL4KL5KL6KL7KL8KL9KL10Kl11

 

 

Komentarji   

 
+3 #1 Janko Mikuž 15:11 15-09-2016
Lepa plezarija, fenomenalen kamin. Morate sprobat!

https://www.youtube.com/watch?v=1Uu6-n5r5aE
Merjeti je šlo v resnici dosti bolje :)

Sestopa kar ni bilo konec, noge pa mi je bolj in bolj zategovalo. Šele požvižgavanje najljubših melodij Bošteja, me je pomirilo, da bo še vse v redu.
Ko smo na koncu ture vstopili pri firerju, je gazda po moji hoji takoj vedela za kaj gre. Slani arašidi in tekoči kruh imata dokazano zdravilne učinke :)
Citat
 
 
+2 #2 Poli 18:10 15-09-2016
Bravo mladunci, lepa tura ;-)
Citat
 
 
+1 #3 Marjeta Kralj 11:34 16-09-2016
Hahahahahahaha, Janko, pacek, nisi povedal, da je to skrita kamera :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information