Začetek Kovinarska smer
Kovinarska smer natisni E-pošta
Prispeval Muhič Petra   
Torek, 05 Julij 2016 11:00
Ker je spanje v koči v Tamarju še vse do 20.7. onemogočeno sva se s Primožem odločila, da greva v soboto kar v Veliko Mojstrovko, čeprav so bili prvotni plani nekoliko drugačni. A nič zato, saj je tudi Kovinarska smer prav “privlačna”, predvsem zgornji del (kompaktna skala platk in poči).
 
Že v petek zvečer sva se zapeljala do Erjavčeve koče, kjer sva prenočila in naslednji dan v zgodnjih jutranjih urah ubrala pot pod noge do stene. Smer in tudi celotna stena je bila “najina” celi dan. Uživala sva v toplem dnevu in v zgornji tretjini smeri tudi že v soncu :-)
 
Smer je raznolika, od kaminov, poči, platk, prečke in tudi “sprehajanje” v smeri. Plezala sva po opisu Miheliča in se kot "pijanec plota” držala opisa, da dosežeš stojišče pod strehasto zaporo in se resno usmerjala na strehasto zaporo ter tako prišla točno pod njo. Zakaj si človek ne bi popestril smeri, če so pa že klini notri :) Dejansko sva že smer preplezala, prav tako “slikovito” prečko, le še ovinek okoli strmega stebriča in bi bila zunaj smeri. A sva v smeri nadaljevala še direktno do strehaste zapore in splezala še zadnjo prečko, a ne levo, temveč v desno. Tam sva ugotovila, da sva kiksnila, ampak se nisva želela vračati po isti prečki nazaj in sva tako potegnila še 2 krajša cuga ven po skrotastem svetu.
 
Vreme nama je bilo naklonjeno ves čas v steni, ko pa sva izplezala, se je že slišal grom in pričelo je rahlo pršiti, kasneje na sestopu tudi deževati. Še dobro, da nevihta ni prišla prej … :-)
 
IMG 0026IMG 0029IMG 0035IMG 0037IMG 0036IMG 0039IMG 0041IMG 0046IMG 0055 1
Zadnjič posodobljeno Torek, 05 Julij 2016 13:16
 

Komentarji   

 
+1 #1 Primož Urh 08:26 06-07-2016
Mogoče komu koristi tudi podatek, da je na nadaljevanju PP, torej na dosptopu k Smeri Debelakove in Stebru revežev, še nekaj snega, ki brez zimske opreme ne omogoča varnega prehoda.
Citat
 
 
0 #2 Poli 12:31 06-07-2016
Brez zimskih gum se letos pod marsikatero steno ne bo dalo :lol:
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information