Začetek Nova prvenstvena - Limberška
Nova prvenstvena - Limberška natisni E-pošta
Prispeval Silvo Vrhovec   
Ponedeljek, 04 Julij 2016 23:50

V soboto, 2.7.2016, smo Silvo Vrhovec (AO Železničar), Janez Mežan (GK Limberk) in Samo Butkovič (GK Limberk) splezali prvenstveno smer v Novem Vrhu. Najprej smo ponovili smer Prijetno domače. Med ponovitvijo sem opazil, da bi lahko splezali še eno prvenstveno smer. Takoj sem nagovoril prijatelja in odločili smo se, da jo preplezamo. Poimenovali smo jo po našem gorniškem klubu Limberk (Limberška smer).

 

Limberška: IV-/III/II, 120 m, 45 minut

OPIS: Smer se začne enako kot Prva železniška (ki se nadaljuje desno). Prijetno domače vodi navpik po neizrazitem razu. Limberška pa vodi levo po izrazitem razu. Nadaljuješ po njem in ko misliš, da je konec se ti smer III/II sama ponudi še malo v desno in spet po razu do vrha. V spodnjem delu je kamnina mešana, v zgornjem pa solidna kamnina. Ko prideš do kamina IV-, splezaš čezenj do vrha in desno do Novega Vrha.

DOSTOP: Peljemo čez vas Rut in naprej po gozdni poti do zapornice. Tam pustimo avto in nadaljujemo po markirani poti, ki vodi na Rodico. Pri škarpi iz kamna zavijemo v ruševje in nadaljujemo do grape (grapa nad Grantarsko poseko). Po njej lahkotno plezamo in pridemo do vznožja. V grapi so skoki ocenjeni s težavnostjo III. Čas do vznožja je 1,5 do 2h.

SESTOP: Desno po sestopni grapi, ki nam skrajša čas spusta (težavnost I/II), ali pa levo, po poti za Rodico nazaj v dolino (čas: cc. 2h)

Silvo DSC07560Silvo DSC07566Silvo DSC07547

Silvo 20160702 102247Silvo Smeri Turkizna 4

 

Komentarji   

 
+1 #1 Poli 07:40 05-07-2016
Kot bi rekel Pero, "Samo drapaj" ;-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information