Začetek Bele vode - Smer Ive Piemontese
Bele vode - Smer Ive Piemontese natisni E-pošta
Prispeval Edvard Pohl   
Nedelja, 03 Julij 2016 20:02

Do sedaj sem se vsakič, pred turo, zbudil sam, par minut preden se je oglasila budilka. Podobno je bilo tudi to soboto, edino da sem se zbudil 15 minut po tem ko naj bi zvonila , saj sem jo napačno nastavil in je ostala tiho.
Ker se je Laura odločila, da bo ostala doma zaradi študijskih obveznosti sem v avto spravil Robija, čez pol ure pa še Špelo (zrela mlajša pripravnica) in Tomaža (še mlad grsjevec, tisti, ki nam je pripovedoval o nesrečah v gorah).
Napotili smo se v Bele Vode, obe navezi v smer Ive Piemontese (III, IV, 250m). Dostop do podnožja me je še kar moralno uničil, sploh pa zato ker so teli trije cel čas čebljali o tem in onem, jaz sem pa komaj lovil sapo cele dve uri koliko je trajal dostop. Ko smo prišli pod steno, smo ugotovili, da nismo edini, ki smo si zaželeli po Ive, ker je ena mešana (spolno) naveza že
mečkala na prvem sidrišču. Verjetno je počasnost te naveze bila razlog da smo namesto 2uri30m porabili kar uro več. Samo plezanje je bilo res lepo, nobenih spolzkih kaminov, ruševja v navpični steni, krušljivih oprimkov in previsov. Samo dva dela sta za IV in samo v predzadnjem ali zadnjem cugu je bil en del kjer sem moral malo razmišljati. Niso bile glih povsod šalce, ampak za zgornje členke treh ali štirih prstov pa zmeraj. No po koncu smeri pa nastopi težji del, sestop. Lahko me tudi vlečeš kot drugega na VI ali več, ampak da se spuščam na sestopu po II nenavezan je zame za enkrat psihično kar zahtevno. Sestop nazaj do vznožja je trajal verjetno uro in pol od tega najmanj tretjina te dvojke in hoje pod grebenom, tako da bi se ta Ive komot štela za 350m. Nazaj grede smo se namesto kopanja v Rabeljskem jezeru osvežili in okrepčali pri Mojmiru v Ratečah (Tomaž nam je šel kazat svojo luštno sodelavko).

 

Komentarji   

 
0 #1 Edvard Pohl 21:41 03-07-2016
Aja, en popravek, Tomaž nam je predaval o bivakiranju in pri tem omenil par nesreč ...
Citat
 
 
0 #2 Primož Urh 07:47 04-07-2016
Pri tako slikovitem opisu pa fotomaterial sploh ni potreben :-)
Citat
 
 
0 #3 Špela Verovšek 08:53 04-07-2016
"zrela mlajša pripravnica"? kaj za hudiča pa to pomeni?? da sm sto let stara?! :eek:
Citat
 
 
+1 #4 Primož Urh 09:00 04-07-2016
Citati Špela Verovšek:
"zrela mlajša pripravnica"? kaj za hudiča pa to pomeni?? da sm sto let stara?! :eek:


Menda zrela, da se postaraš :P
Citat
 
 
0 #5 Edvard Pohl 09:08 04-07-2016
Citati Špela Verovšek:
"zrela mlajša pripravnica"? kaj za hudiča pa to pomeni?? da sm sto let stara?! :eek:


Sem prvo napisal starejša mlajša pripravnica, pol sem videl da boš nekaj takega pripomnila. Se mi je zdelo da bo izraz "zrela" dovolj provokativen za odziv in še zmeraj v smislu "zrela" za starejšo :) .
Citat
 
 
0 #6 Špela Verovšek 09:58 04-07-2016
aaajaaaa - "zrela za starejšo pripravnico" - no, to pa že, to je pa čist drugo! 8)
Citat
 
 
+2 #7 Meta Resnik 20:34 05-07-2016
Haha ja navzdol enako kot navzgor, samo brez strika in vsem je to navadno in kar sibajo :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information