Začetek Dvakrat na Vršič
Dvakrat na Vršič natisni E-pošta
Prispeval Neža Eržen   
Nedelja, 26 Junij 2016 20:58

V petek sva se s Primožem odpravila na popoldansko plezanje na Vršič. Izbrala sva Vidovo smer, ki postreže z lepo lusko, lepo razgledno plato in previsom, (na srečo) izdatno obogatenim s klini in svedrovci. Do vrha sledi še nekaj lepih in nestresnih plezalnih mest.

Zaradi možnosti neviht je prvoten plan s plezarijo nad Okrešljem zamenjal sobotni Vršič, na zelen štrik pa se je navezal še Edo. Plezali smo senčen Kamenkov kamin in sončen Steber ob njem. Sploh zadnja smer je čudovita. V severnih stenah NŠG se je ta dan mudilo še kar nekaj navez Železničarjev, na vršiških serpentinah pa kar nekaj vztrajnih tekačev. Spontana skupna tura je uspela, skok v Jasno pa tudi.

kamenko 0kamenko 1kamenko 2kamenko 3kamenko 4kamenko 4akamenko 5kamenko 6kamenko 7

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 27 Junij 2016 07:07
 

Komentarji   

 
+2 #1 Edvard Pohl 09:56 27-06-2016
Se na sliki vidi da sem bil malo razočaran, ker sem navajen trave in ruševja. Šele v stebru sem prišel na svoje, ko sem se lahko potegnil čez eno vejo. Edini tricki del je detail čez balvan v kaminu (VI-), kjer sem se pa enostavno potegnil za pomožno, ki visi na klinu :(
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information