Začetek Borat is back in the game
Borat is back in the game natisni E-pošta
Prispeval Andraž Poljšak   
Sreda, 25 Maj 2016 00:15

V petek ob enajstih me kliče Gres: ''Ej a bi ti šou u Dabarce, dns ob štirih je štart, gresta še Luka in Ana.'' Sam pri sebi poštudiram a je sploh smisel iti glede na to, da že točno eno leto in tri tedne nisem plezal dolgih smeri in bil skoraj nič plezalsko aktiven… Ampak si rečem, klinc in stokanje in jamranje, kolena je treba sprobat! In tako se je začel vikend paket s polnim penzionom v hotelu z nešteto zvezdicami v Dabarskih kukovih.

Ostenje Rujičin kuka nas je sprejelo z odprtimi rokami in nam omogočilo preplezati veliko smeri, vsi skupaj smo preplezali 9,5 različnih smeri (pol smeri je za eno navezo zaradi pomanjkanja časa ostalo do naslednjič…) težavnosti od 4c do 6c, preplezani pa sta bili tudi dve klasiki (Mirinda V-/IV+ 150 m in Poševna zajeda V+/IV-V 110 m).

Da je bil plezalni vikend uspešen za vse nas je botrovalo več dejavnikov: odlično vreme, kulinarično razvajanje ob dobrotah iz žerjavice in vseh možnih loncev, spanje ob helikopterskem reflektorju (beri luni), higienski minimum, ki se je četverici nadvse dopadel (npr. umivanje zob s slivovim sokom) in še bi lahko našteval ampak se bojim, da bo koga začelo tresti ker ga ni bilo tam :). Skratka bilo je super, oh in sploh, odlično, perfektno…

Za konec pa moram še to napisati. Ta vikend je bil prava preizkušnja zame, kajti pred prvo smerjo se mi je porajal močan občutek straha oz. dvoma ali sem sploh še sposoben kaj takega… Vendar je vsak meter plezanja postajal lažji, vonj skale je postajal vedno bolj domač in dosežen vrh prve smeri je zopet vrnil prijeten občutek, ki me je ponavadi preveval po končanem plezanju in upam da me še dolgo bo. Tako da… kakšno vreme bo naslednji vikend? :) 

 

12345678910

 

 

Zadnjič posodobljeno Sreda, 25 Maj 2016 07:29
 

Komentarji   

 
-11 #1 Poli 07:28 25-05-2016
Dolomiti pazite se, Borat prihaja. Bejž če wjdš :lol:
Citat
 
 
0 #2 Ivan Klasinc 12:55 30-05-2016
Bravo Andraž, to pa je res dobra novica!
Citat
 
 
0 #3 Domen Košir 15:56 30-05-2016
Tooo Borat, ekipa se jača :)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information