Začetek Palec - Knapovska 750 m, M3/40-50°/30° – prvenstvena
Palec - Knapovska 750 m, M3/40-50°/30° – prvenstvena natisni E-pošta
Prispeval Silvo Vrhovec   
Torek, 19 April 2016 19:46

V četrtek, 24.3.2016 sva Silvo Vrhovec (AO Železničar) in Marko Leban (AO Cerkno) plezala Pomladni cvet v Palcu 750m/40-50 st/30 st. Že ob vzponu na vrh sva se pogovarjala o možnostih sestopa. Nisva namreč hotela po isti smeri nazaj in tudi ne po Suhem rušju na Zelenico. Prečila sva ostenje Palca s slovenske strani. Marko je na levi strani opazil grapo, ki je vodila nazaj v dolino. To je bilo za naju idealno zato, ker sva imela avto parkiran na avstrijski strani. Smer sva poimenovala Knapovska. 

Sestop: lahko po grapi nazaj, po grebenu na Palec-Suho rušje-Zelenica, po grebenu na Može-Zelenica, ali pa po Pomladnem cvetu. Midva sva sestopala po Knapovski, za kar sva potrebovala dobro uro. 

Smer je lepa in jo priporočam v kombinaciji z Pomladnim cvetom.

1234

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information