Začetek Kratka podrtija na Grebencu
Kratka podrtija na Grebencu natisni E-pošta
Prispeval Željo   
Sobota, 29 Avgust 2015 20:09

Evo. Ko so smeli načrti za Gross Glockner odplavali po vodi in je en kolega odpovedal soplezanje in me je v četrtek po pivu ujel še precej nadležen prehlad, sva se preostali duo odpravila pogledat novo smer v Grebencu: Pstuh, IV+/III, 200 m (Mala Mojstrovka - Grtebenec), ki so jo prvič splezali pred tremi tedni. Takoj so jo bogato opremili s svedrovci. Smer se priporoča za mlade nadebudne pripravnike... No... Jaz jo pa toplo odsvetujem, ker je ena navadna podrtija, peskovnik, šodr. Pred nama sta v tej in sosednji smeri dve purgerski navezi prožili vse, kar se je prožit dalo.

O smeri. Rabiš 60 metrski štrik, kak mali frend, kak klin... Če si suveren v krušljivem svetu, pa ne potrebuješ ničesar, ker so svedri pogosti. 1. raztežaj je neka III, luštna plezarija. 2. raztežaj je sprehod po melišču. 3. raztežaj se postavi pokonci. V njem so krušljive IV, en detajl IV+. Zadnji raztežaj je najbolj naložen in postreže s III in enim prehodom IV. Če pred tabo ni navez, zna bit smer verjetno bolj prijetna.

Plezal sem s kolegom tabornikom, ki je bil nekoč pri Rašici, zdaj pa je po daljši odsotnosti spet okusil skalo. Pod črto. Bil je lep sproščen in ležeren dan.
IMG 20150829 111345IMG 20150829 133505IMG 20150829 134128

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 30 Avgust 2015 21:07
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information