Začetek Igličeva v Mali Rinki
Igličeva v Mali Rinki natisni E-pošta
Prispeval Robert Hočevar   
Nedelja, 02 Avgust 2015 16:03

Igliceva1Matevž, Katja, Špela in moja malenkost smo že v petek zvečer odrinili proti Okrešlju s ciljem, da splezamo Igličevo smer v Mali Rinki. V Frischaufovem domu smo srečali še Edvina in Stanko, ki sta bila namenjena v Direktno. Edvin in Stanka zta izrabila udobje koče, ostali pa smo se odločili, da poizkusimo prenočiti v soju polne lune. Noč je bila topla, jasna in vlažna. S toploto in jasnino nisem imel težav, z vlago pa se je morala spopadati spalka.

Ker se v takem času že zgodaj prične daniti, smo tudi temu primerno zgodaj vstali in se odpravili proti vstopu. To je bil zame četrti vstop v to smer. Ker sem letos bolj slabo vplezan je bila smer zame tokrat kar naporna a lepota in kvaliteta skale je še vedno kot je bila. Po mojem mnenju je to smer s katero mora opraviti vsak, ki se ukvarja z alpinizmom. Zaradi kvalitete skale, same lepote in udobnega dostopa je smer zelo obiskana in temu primerno tudi opremljena, za mano pa je smer bogatejša še za dva klina. Tudi vsa sidrišča so opremljena kot se spodobi.

Pred nami je bila še ena naveza od katere smo vsake toliko kasirali kak kamenček, a moram priznati, da sta bila zelo obzirna. V sosednji Vzhodni zajedi smo opazili še dve navezi. Presenetljivo malo gužve za tako lep dan.

Sestop do piva na Okrešlju se malo vleče, za zgornji del Turskega žlebu pa brez slabe vesti lahko rešem da je grd. Tudi zavarovan del poti v Turskem žlebu se nikoli ne bo mogel primerjati s standardi, ki predstavljajo varno nadelane poti (ferate).Igliceva3Igliceva4Igliceva5Igliceva7Igliceva6Igliceva2

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 02 Avgust 2015 16:22
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information