Začetek Vikend paket
Vikend paket natisni E-pošta
Prispeval Ciganka   
Ponedeljek, 20 Julij 2015 21:11

Med vožjo v Dolomite mi je padla ideja, da bi bilo fino iti plezat za cel vikend v Dolgi Hrbet in Dalenjc je kaj hitro pokimal z glavo, ko sem ga "povabila", če bi šel. Za vikend maraton je bil prvi plan splezati kar tri smeri v Hrbtu, ampak ker so fantje tako zelo pridni in so vsak dan v novih prostorih, sva si za petek izbrala nekaj lažjega in krajšega (Grintavčev steber), da ni bilo potrebno vstajti ob 3h ponoči. :) 

In sva šla ... petek dopoldan od avta, s težjimi ruzaki do Češke koče, naprej le s plezalno opremo do G. Stebra, nato sestop do Češke koče, kjer sva si zopet oprtala težji ruzak na rame in pot pod noge do Ledin. Vročina in sopara, ki ob 18h popoldan ni nič kaj popustila, naju je kar dodobra zdelala in tako se nama je že porajala idej, kako bi v nedeljo dala ruzaka na žičnico za v dolino, da ne bi bilo treba še tretjič do Ledin :) Ha! Čim sva prikorakala do Ledin, sva izvedela, da je strela udarila v žičnico in da trenutno ta ne obratuje. :) No ja, ni kaj ...

Za soboto sva imela na spisku kar 3 smeri, izbrala pa sva Trikot, ki so nama jo pri koči predlagali, ker je le klasika. Vstala sva zgodaj, a nama je ledeno snežišče pod steno kar podaljšal dostop. Na vrhu smeri sva se odločila, da naslednji dan ne bova napadala VI-ic, kasneje nekje že blizu Ledin (drugič) pa je padla odločitev, da bi šla raje naslednji dan  frikat. Uresničilo se ni niti to, ker sva jo mahnila do Bohinja pozdravit ostalo klapo, parkirali pa smo se pri jezeru in se šli raje skopat. :)

Obe smeri (G.S. in Trikot) sta lepi in se jih splača splezat. Indijanec in Jernej bosta pa počakala do naslednjič :) Osebje koč (obeh), fini ste! :)

IMG 8429IMG 84373IMG 8439456IMG 8448IMG 84619

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 23 Julij 2015 09:24
 

Komentarji   

 
0 #1 SlaTki 18:29 23-07-2015
Jezersko je zakon. 8) Lepa vzpona.
Citat
 
 
0 #2 Domen Košir 14:49 24-07-2015
bravo, lep paket. :-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information