Začetek Triglav moj dom
Triglav moj dom natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Nedelja, 26 April 2015 21:26

Ker je bilo lepo in mrzlo vreme in se je za praznike napovedalo skisanje, smo v torek, 21.4. vzeli dopust in navsezgodaj odpujsali v Vrata, trije veterani s skupaj okroglo 150 leti :-). Hlad je še držal in ko smo pod Pragom potipali prvi sneg, je bil lepo zmrznjen. Stena od daleč sicer zgleda precej kopna, a grapce so še zalite. Do Belih plati smo sicer še malo praskali po skali, malo tudi preko plati, a naprej je bilo super, lepo zalito in trdo. Vse do Bučarjeve stene, kjer je bilo 10 kopnih metrov skoka. Zaradi s svežim snegom poprhane skale in precej musave plezarije, je štrik romal iz ruzaka na pas. Levo pod skokom je klin, en je tudi vmes in nad skokom desno je štant, tako da smo vse izvedli po PS-u. Naprej ni več težav in Prevc je bil odlično zalit.
Ker je bil dan še mlad, smo čez ledenik nadaljevali do vstopa triglavske normalke in po uri in pol zezanja po našpičenem in vetrovnem grebenu stali pri najvišji kanti v SLO. Ker vetru ni bilo do šale, le slikca za vnuke in že šibamo nazaj.
Dol smo šli za Cmirom, kjer je še vedno presenetljivo veliko snega in po dvanajsturni avanturi zadevo zaključimo pri avtu in potrdimo pri firerju na piru.

010203040506070809101112

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 26 April 2015 21:57
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information